T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUDANYA - Mütareke İlkokulu

eTwinning Ekibi Toplantıları

eTwinning Ekibi olarak yapmış olduğumuz toplantı tutanakları

Records of our meetings as eTwinning team

MÜTAREKE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2020/2021  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

eTwinning Ekibi Toplantı Tutanağı-1

 

Toplantı Yeri                                      : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati                      : 16 /11/2020

Toplantı No                                        : 1

 

 

GÜNDEM MADDELERİ

1.       Açılış ve Yoklama

2.       eTwinnig Okulu Daveti

3.       eSafety Çalışmaları

4.       Kapanış

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

Okul Müdürü Hayrettin MİNARE tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı. Yürütmüş olduğumuz eTwinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve 3 projemizin kalite etiketi ile ödüllendirilmesi sonucunda "eTwinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti.

 

Hakan BAKIR , işbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü Hayrettin MİNARE  eTwinning portalına üye olmanın okulun, eTwinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

 

Okul Rehber Öğretmeni Zeynep BALTACI KIYMA tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkında bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için geçen sene okulumuzun güvenlik politikasını oluşturduğumuzu söyledi. Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturulmuştu. Aynı zamanda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yıllık Çerçeve Planında geçen sene güvenli internet kullanımına dair öğrenci, öğretmen, veli ve personel seminerleri yapılmış, broşürler dağıtılmıştı. Bu sene de güvenli internet haftasının uzaktan eğitim sürecinde kutlanacağını ve broşürlerin eba üzerinden velilere ve öğrencilere aktarılacağını belirtti. Siber zorbalık konusunun yine planlarda olduğunu ve bu konuların da işlendiğini aktardı.

 

 Okul Müdürü Hayrettin MİNARE , okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Uyarı levhalarının geçen seneden beri okulumuzda asılı olduğunu belirtti.

 

Zeynep BALTACI KIYMA  eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının bonus puan getireceğini sözlerine ekledi.

 

Sınıf Öğretmeni Minevver KUKA   güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre ettiğini belirtti.Aynı zamanda veli toplantısında da bunu dile getireceğini belirtti.

 

Sınıf  Öğretmeni Nurdan BALKAN , e twinning faaliyetlerinin tanıtımını veli toplantılarında yaptığını ve yaygınlaştırmanın öneminden bahsetti.

Okul Müdürü Hayrettin MİNARE  iyi dileklerle toplantı sona ermiştir.

 

ALINAN KARARLAR:

 

  1. Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,
  2. eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,
  3. Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,
  4. Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasının devam edilmesine

6.    e-Güvenlik konularına derslerde yer verilmesine,

eSafety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine, etiketin alınabilmesi için gerekli gayretin gösterilmesine KARAR VERİLDİ.

 

 

 

Hakan BAKIR                    Zeynep BALTACI KIYMA                Nurdan BALKAN               Münevver KUKA

Mdr Yrd.                              Rehber Öğr.                              Sınıf Öğr                                 Sınıf Öğr.

 

 

                                                                                                                                Hayrettin MİNARE

                                                                                                                                      Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2021 - Güncelleme: 15.12.2022 14:13 - Görüntülenme: 264
  Beğen | 0  kişi beğendi