ANADOLU MASALLARI CANLANIYOR

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN GÜLÇİN KIZILKAYA'NIN KURUCU OLARAK BAŞLATTIĞI ANADOLU MASALLARI CANLANIYOR PROJEMİZ OCAK AYINDA SİZLERLE

Proje hakkında

ANADOLU BİLGELİĞİNİN ÖZÜNÜ
ANADOLU MASALLARI ARACILIĞIYLA YENİ NESİLE AKTARABİLMEK.
TO TRANSFER THE ESSENCE OF ANATOLIAN WISE TO THE NEW GENERATION THROUGH ANATOLIAN TALES.
Projemiz
OCAK 2021 Planlama Süreci ile başlanacaktır. Projenin tanıtımı , veli toplantıları ve izin belgelerinin alımı ile başlayacaktır.Afiş ve logolar her öğretmen tarafından hazırlanarak yapılan anketlerle proje anket ve logosu belirlenecektir.
ŞUBAT 15- 1 NİSAN 2021 arasındaki 6 haftada , her iki hafta bir masal olmak üzere toplamda 3 masal işlenecektir.Her masal için okuma , anlama , anlatma , dinleme , resim , şarkı , artık malzelerle kuklalar , tekerleme , bilmece , afiş gibi çalışmalar yapılacaktır.Her masalla ilgili özgün bir ürün oluşturulacaktır.
NİSAN 2021 de ise projede yapılan ürünler değerlendirilecek.Tüm proje ortaklarıyla birlikte bu altı masalda yer alan somut olmayan kültürel mirasımıza ait ögeler kullanılarak ortak bir masal oluşturularak çocuklar tarafından anlatılacaktır.

OCAK 2021
Anadolu Masalları Canlanıyor Projemizin planlaması ve yaygınlaştırılması ,
(Proje ortaklarının kendini ve okullarını tanıtması , veli toplantıları ve veli izinlerinin alınması , afiş , logo hazırlanması, ve oylanması ,sosyal medyada ve okul web sitelerinde projemizin yaygınlaştırılmasının yapılmasının sağlanması .)
ŞUBAT - MART 2021
Anadolu Masallarından 3 tanesinin proje ortaklarıyla yapılan anket sonucu belirlenmesi ve iki haftda bir tane olarak işlenmesi( okunması , dinlenmesi , resimlerinin yapılması , şarkılarının dinlenmesi , bilmece , tekerlemelerinin oluşturulması , animasyon yapılması, web 2.0 araçlarının kullanılarak işlenmesi , artık malzemelerle masal unsurlarının şekillendirilmesi , her masala özgün bir ürün oluşturulması .)
NİSAN 2021
Projeye ait ürünlerin toplanması .İşlenen masallarda geçen somut olmayan kültürel ögelerin içerisinde yer aldığı ortak bir yeni masal yazarak sunmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

PROJEMİZİN SÜREÇLERİ
1-BAŞLATMA SÜRECİ: 5.12.2020
2-PLANLAMA SÜRECİ: 4-22 OCAK 2021